Tornar
  • No hi ha comentaris
22.05.2015

Viladecans desenvoluparà aplicacions tecnològiques per a millorar l’èxit escolar

Experts de Finlàndia, Suècia i Alemanya es troben a la ciutat per iniciar un projecte d’I+D+I en Educació.

Viladecans ha engegat amb les ciutats de Halmstad, Varberg (ambdues de Suècia) i Konnevesi (Finlàndia) i amb la regió alemanya de Sachsen Anhalt un projecte europeu d’I+D+I per desenvolupar entorns personals d’aprenentatge (Personal Learning Environments–PLE), amb l’objectiu que l’alumnat adquireixi les competències educatives de manera personalitzada mitjançant un nou programari tecnològic. Els socis europeus es trobaran a Viladecans aquest cap de setmana per engegar la fase de desenvolupament del software.

L'IMAILE –Innovative Methods for Award procedures in ICT Learning Europe–, com es diu el projecte, és un projecte d’investigació, desenvolupament i innovació en dos vessants. Per una banda, l’educativa, ja que pretén identificar i sumar tecnologies i serveis innovadors per proveir de PLE als professors de ciències, matemàtiques i tecnologia. Per aconseguir-ho, es dissenyarà un programari que pugui ser operatiu a qualsevol dispositiu i ajudi l'alumnat a adquirir les competències educatives necessàries de forma personalitzada.

Per altra banda, la compra pública, ja que, per millorar l'eficiència en la gestió dels recursos, es realitzarà una compra pública agregada entre els participants del projecte, la primera que es farà a Europa en aquest àmbit.

L’IMAILE, que compta amb la col·laboració del Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, es va posar en marxa ara fa un any amb unes jornades de treball realitzades amb el professorat i l’alumnat de Viladecans per tal d’avaluar les seves necessitats i fer que el programari s’adapti a la realitat de les aules.

Una vegada recollides i analitzades aquestes necessitats, ara comença la fase de desenvolupament del software, per a la qual els socis del projecte es trobaran a Viladecans amb l’objectiu d’acabar de concretar els requisits per posar-la en marxa.

D’altra banda, aprofitant la visita, els experts finlandesos, suecs i alemanys realitzaran una trobada amb la comunitat educativa de Viladecans (docents i famílies) i amb empreses TIC per compartir experiències educatives dels seus països.

<span style="font-family: Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif; background-color: rgb(247, 247, 247); "></span>

Comentaris

    Cap comentari encara

AFEGIR COMENTARI

* Camp obligatoriImagen CAPTCHA para prevenir el uso abusivo
si no pots llegir la paraula correctament fes un clic aquí.
*
Canal Youtube Fundació Ciutat de Viladecans RSS Portal de Viladecans al Facebook Contactar

Fundació Ciutat de Viladecans. Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya núm. 1096 NIF G-61395547
Carrer Antiga Riera, 8 Viladecans BARCELONA (España) -- Telf. +34 93 647 00 55 Fax.+34 93 647 00 60 -- E-mail: fundvilal@fundacionviladecans.org