Tornar
  • 1 comentari(s)
15.09.2015

Dilluns comencen les obres del nou pont de la carretera de la Vila

Es preveu que el nou pont entri en funcionament a l'estiu coincidint amb la temporada de platja

La carretera de la Vila comptarà, a partir de juny del 2016, amb un nou pont més ample i funcional per travessar la via del tren i accedir al sector econòmic de Ca n'Alemany. El nou viaducte triplicarà l'actual amplada per millorar una de les principals entrades de la ciutat: la carretera que la uneix amb la seva zona litoral -amb el Parc Agrari, l'autovia C-31, els espais naturals del Delta o la platja-. A més, el nou espai, amb dos carrils de circulació per sentit, carril per a bicicletes i un bulevard per a vianants, servirà per a connectar el nucli urbà i l'estació de ferrocarril amb els nous carrers del nou sector econòmic.

L'actual pont, d'un carril per sentit i sense espai als vorals per al pas dels ciclistes o vianants, ha quedat obsolet davant de les noves necessitats i l'increment del trànsit que ha patit aquesta via en els darrers anys, sobretot durant els mesos d'estiu, quan els viladecanencs gaudeixen de la seva platja. El nou pont crearà un nou espai urbà i millorarà la mobilitat. A més, tindrà més espai entre pilars perquè, en el futur, es puguin ampliar la xarxa de vies i, així, millorar la xarxa de Rodalies i ampliar la freqüència de trens que s'aturin a l'estació.

Les obres al pont obligaran a tallar la carretera a partir del dia 21 de setembre durant nou mesos. L'actuació forma part de la tercera fase de les obres que porta a terme el consorci públic DeltaBCN -format per l'Institut Català del Sòl de la Generalitat i l'Ajuntament de Viladecans- per urbanitzar el sector econòmic de Ca n'Alemany. En aquesta fase també s'acabarà d'urbanitzar tot el sector, on ja s'estan edificant dues grans empreses -Desigual i Neinver- i on hi ha 16 parcel·les més esperant que s'instal·lin d'altres.

Les obres es realitzen en època fora de la temporada d'estiu, per intentar minimitzar la incidència del tall de trànsit. A més, funcionarà un pla de mobilitat alternativa tant per als vehicles privats com per al transport públic. La primera part d'aquest pla -la informació a la ciutadania- es va posar en marxa a finals del mes d'agost, amb la publicació d'un complet suplement informatiu a la revista municipal, i segueix desenvolupant-se mitjançant les xarxes socials, les pàgines web municipals www.viladecans.cat/obres i www.viladecanstv.tv, la informació directa al carrer de les agents cíviques o l'atenció ciutadana a l'oficina Viladecans Informació.

Per als cotxes i camions privats es recomanarà utilitzar com a alternativa l'autopista C-32, o arribar a la C-31 a través dels accessos de Gavà i Sant Boi. Per conèixer els diferents itineraris, els conductors podran consultar el web www.viladecans.cat/obres on, a més, trobaran un servei de seguiment en directe del trànsit mitjançant les imatges recollides per cinc càmeres situades en els punts claus de la circulació d'entrada i sortida de la ciutat.

Pel que fa al transport públic, el tall del trànsit rodat a la carretera de la Vila obligarà a anul·lar alguna parada de quatre línies metropolitanes a la carretera de la Vila (L80, L87, L99 i N16), a més de fer variar el seu trajecte per aquest tram. Els recorreguts alternatius, dissenyats per l'Entitat Metropolitana del Transport, busquen no penalitzar el temps de trajecte del servei ni tampoc els horaris de pas.

La línia L99 i l'autobús nocturn N16 es desviaran a partir del carrer de la Forja i discorreran per l'interior del nou sector de Ca n'Alemany. Només s'anul·larà la parada al costat del Centre Comercial Vilamarina. Les línies L80 i L87 es desviaran a través de la C-32. En lloc d'utilitzar la carretera de la Vila i enllaçar per la B-204 fins a la C-31, l'autobús passarà per la Comarcal C-246 fins a l'avinguda del Progrés per enllaçar amb la C-32 per l'accés 52.

Comentaris

  • Cleber | 21-10-15 15:04

    hello!,I like your writing very much! pgeaentcre we be in contact extra about your post on AOL? I need a specialist in this space to solve my problem. Maybe that's you! Taking a look ahead to peer you.

AFEGIR COMENTARI

* Camp obligatoriImagen CAPTCHA para prevenir el uso abusivo
si no pots llegir la paraula correctament fes un clic aquí.
*
Canal Youtube Fundació Ciutat de Viladecans RSS Portal de Viladecans al Facebook Contactar

Fundació Ciutat de Viladecans. Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya núm. 1096 NIF G-61395547
Carrer Antiga Riera, 8 Viladecans BARCELONA (España) -- Telf. +34 93 647 00 55 Fax.+34 93 647 00 60 -- E-mail: fundvilal@fundacionviladecans.org