Tornar
  • 2 comentari(s)
22.01.2016

Una exposició de fotografies recorda la lluita social i obrera durant la Transició

El fotògraf local, Jaume Muns presenta 'Dies de lluita' qui es podrà veure al Museu de Viladecans fins el proper 28 de febrer.

Un recull d’imatges històriques de la Transició de la dictura a la democràcia a Viladecans i altres municipis del Baix Llobregat protagonitzen l’exposició 'Dies de lluita. La mirada d’en Jaume Muns', que es podrà veure al Museu de Viladecans fins al 28 de febrer. La mostra ha estat organitzada per l’Arxiu Municipal de Viladecans i la secció local d’Òmnium Cultural i s’inaugurarà aquesta tarda a les  gener a les 19 hores, en el marc de la Festa Major d’Hivern.

L’exposició inclou fotografies retrospectives dels anys de la Transició captades pel fotògraf viladecanenc Jaume Muns, en les quals destaquen les manifestacions veïnals i obreres de la dècada dels anys setanta a favor d’unes millors condicions de vida i de treball. Així, s’alternen imatges de Viladecans amb d’altres de Gavà o Sant Boi on es reclama un espai urbà més amable, més equipaments, una major qualitat dels serveis públics i millores en les condicions laborals. També recull la Diada Nacional de Catalunya de Sant Boi de 1976 i els actes de suport als treballadors que van protagonitzar la vaga de la fàbrica Roca el 1977, entre d’altres.

En el marc de l’exposició  també s’hi farà la conferència “Paraules de llum i foc. Les fotos de Jaume Muns”, a càrrec del polític i escriptor Ignasi Riera, que  repassarà el treball del fotògraf viladecanenc sobre les vivències personals d’aquells anys. 

Comentaris

  • Cayle | 02-05-16 14:48

    Well done to think of sohemting like that

  • Miguel Ángel | 22-01-16 06:57

    Un gran fotógrafo, comprometido con su pueblo y sus gentes.

AFEGIR COMENTARI

* Camp obligatoriImagen CAPTCHA para prevenir el uso abusivo
si no pots llegir la paraula correctament fes un clic aquí.
*
Canal Youtube Fundació Ciutat de Viladecans RSS Portal de Viladecans al Facebook Contactar

Fundació Ciutat de Viladecans. Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya núm. 1096 NIF G-61395547
Carrer Antiga Riera, 8 Viladecans BARCELONA (España) -- Telf. +34 93 647 00 55 Fax.+34 93 647 00 60 -- E-mail: fundvilal@fundacionviladecans.org