Tornar
  • No hi ha comentaris
23.06.2015

Comença la temporada de platja a Viladecans


Fins els proper 13 dfe setembre funcionarà el servei de socorrisme a les platges de la Murtra i la Pineda

La temporada de platja ja ha començat, fins els proper 13 de setembre funcionarà el servei de salvament i socorrisme a la Murtra i la Pineda; A més a partir del proper dissabte 27 tornarà a funcionar el  Vilabús a la platja.


El servei de salvament compta amb un lloc de primers auxilis, tres cadires de vigilància, una embarcació i una cadira per al bany de persones amb mobilitat reduïda. En les platges de la Murtra i la Pineda també es poden trobar la resta de serveis, com ara el xiringuito, lavabos, dutxes i espais lúdics i esportius. Les altres dues platges, la de Cal Francés i el Remolar, no en disposen perquè tenen un caràcter més verge.

Pel que fa al Vilabús a la platja funcionarà fins al 31 d'agost amb un autobús per hora i sentit entre el nucli urbà i el litoral.

Viladecans compta amb la platja millor valorada de tot l'àrea metropolitana, segons l'últim estudi de satisfacció elaborat per l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), que gestiona els serveis de neteja i recollida de residus, la instal·lació i manteniment de l'equipament lúdic i les passarel·les de fusta en els set municipis.A més de ser la millor valorada per la neteja de la sorra, els jocs infantils o la seguretat dels banyistes, agrada per molt més que prendre el sol, banyar-se o passar una estona tranquil.

Aquests atractius han fet que el litoral de Viladecans hagi anat augmentant el nombre d'usuaris any rere any, superant en 2014 les 300.000 persones durant l'estiu, segons els càlculs de l'AMB. De fet, durant l'última enquesta, una de cada deu persones assegurava que era la primera vegada que gaudia de la platja de Viladecans. I gairebé tres de cada quatre no eren viladecanencs.

La nostra platja conserva comunitats de flora i fauna pròpies de sorrals costaners. Té unes magnífiques dunes en tota la longitud entre el mar i l'extensa pineda, on hi ha espècies animals protegides com el corriol camanegre i la sargantana cendrosa. Per això, no està permès trepitjar la dunes, un espai molt fràgil, erosionable, si no es respecta aquesta norma. Així mateix, durant la temporada de bany (d'abril a setembre), no està permès l'accés dels gossos a la platja. Aquest hivern s'han seguit fent actuacions de restauració a les platges, com la reraduna entre les de la Pineda i Cal Francès, el foment de la població endèmica de espartina a la de la Murtra i l'eliminació de l'estació de bombament de l'antic càmping en la del Remolar.

Comentaris

    Cap comentari encara

AFEGIR COMENTARI

* Camp obligatoriImagen CAPTCHA para prevenir el uso abusivo
si no pots llegir la paraula correctament fes un clic aquí.
*
Canal Youtube Fundació Ciutat de Viladecans RSS Portal de Viladecans al Facebook Contactar

Fundació Ciutat de Viladecans. Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya núm. 1096 NIF G-61395547
Carrer Antiga Riera, 8 Viladecans BARCELONA (España) -- Telf. +34 93 647 00 55 Fax.+34 93 647 00 60 -- E-mail: fundvilal@fundacionviladecans.org