Tornar
  • 1 comentari(s)
11.03.2015

Òmnium Viladecans organitza un curs d'història dedicat a la 'Gran Guerra'

Durant quatre sessions repassaran les causes i conseqüències del conflicte

Òmnium Cultural de Viladecans dedica el seu curs d'història d'enguany a la Primera Guerra Mundial.

Durant quatre sessions l'historiador Marc Jobani repassarà el període de la Primera Guerra Mundial que va suposar, entre altres aspectes, l’esquinçament dels vells imperis, el naixement dels nous i la defensa del dret a l'autodeterminació dels pobles.

La idiosincràsia del conflicte esperonà la projecció del catalanisme polític, que emergia a recer de la neutralitat oficial espanyola respecte a la Gran Guerra. Tanmateix una mala resolució del conflicte, donaria motius a futures reclamacions i radicalitzaria les posicions de caràcter nacional i comunista que marcaren la política mundial de la resta del segle XX.

El curs es dividirà en quatre sessions, la primera el 16 de març, dedicada al període previ a l'esclat del conflicte; la segona sessió, el 23 de març, estarà dedicada al desenvolupament de la guerra des de la qüestió dels Balcans a la intervenció nord-americana i el final del conflicte; la tercera sessió, el 13 d'abril, es dedicarà al paper d'Espanya i les repercussions de la guerra a Catalunya i finalment el curs es tancarà el 20 d'abril, amb una xerrada dedicada a la Pau de Versalles i les seves conseqüències pel futur.

L'horari de les sessions serà de 19 a 20.30 h i es faran a la Biblioteca de Viladecans. El preu del curs és de 20€ per als socis d'Òmnium i 30€ els no socis.

Les persones interessades en el curs poden contactar amb la Secció Local de Viladecans (viladecans@omnium.cat) on podran rebre tota la informació necessària: inscripció, contingut específic de les conferències, places disponibles, etc.

Comentaris

  • Ali | 26-12-15 16:06

    wow!! buen reportaje!! y ptorno tendremos la mani y muxas cositas mas!! y si alguno de vosotros lee los comentarios (adri,vane,julia,etc ) dema m pasare por el teb a reparar tablas!! me estoy volviendo adicto a la resina!! un abraso!! y el sabado puede q tngamos un buen baf1ito!!

AFEGIR COMENTARI

* Camp obligatoriImagen CAPTCHA para prevenir el uso abusivo
si no pots llegir la paraula correctament fes un clic aquí.
*
Canal Youtube Fundació Ciutat de Viladecans RSS Portal de Viladecans al Facebook Contactar

Fundació Ciutat de Viladecans. Registre de Fundacions Privades de la Generalitat de Catalunya núm. 1096 NIF G-61395547
Carrer Antiga Riera, 8 Viladecans BARCELONA (España) -- Telf. +34 93 647 00 55 Fax.+34 93 647 00 60 -- E-mail: fundvilal@fundacionviladecans.org